Health Check

Health Check – wat houdt dat in?

Misschien heb je in 2020 al meegedaan aan de Health Check en heb je hier belangrijke inzichten gekregen. Dit jaar zal de Health Check er iets anders uitzien en worden aangeboden op een externe locatie door VitaSana.  De Health Check helpt je om een preventieve manier aan je gezondheid te werken. 

Bij VitaSana wordt onder andere een bloed-, urine- en botonderzoek uitgevoerd. Ook wordt een echo van het hart, de buik en hals gemaakt en wordt er een fitheidstest gedaan. Voorafgaand aan de Health Check vul je vragenlijsten in waarbij de focus ligt op jouw mentale gezondheid en leefstijlfactoren. Samen met de uitkomsten van het lichamelijke onderzoek is dit de basis voor het persoonlijke advies dat de arts daarna met jou doorneemt. De Health Check helpt je om inzicht te krijgen van jouw fysieke, mentale en sociale gezondheid en hier op een adequate manier mee om te gaan. Lely heeft geen inzicht in deelnemers of in jouw onderzoeksresultaten, dit is te allen tijde volledig vertrouwelijk. 

VitaSana

VitaSana is gevestigd in het ‘Castellum’ langs de A4 bij Den Haag. Een externe locatie met verschillende spreekkamers en behandelkamers die voorzien zijn van moderne medische apparatuur en waar een medisch team voor je klaar staat, bestaande uit o.a. een radioloog, cardioloog en een longarts. Uiteraard handelt VitaSana conform de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensverwerking. Nieuwsgierig hoe het onderzoek in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video.

Vitasana

Deelnemen?

Hopelijk ben jij net zo enthousiast als wij over de Health Check! Medewerkers met een vast Lely contract komen hier eens in de drie jaar voor in aanmerking. Rekening houdend met de capaciteit van VitaSana zullen de uitnodigingen verspreid over deze drie jaar per e-mail uitgestuurd worden. Dit betekent dat er per jaar 1/3e van Lely’s personeelsbestand zich voor de Health Check kan inschrijven, de lengte van het dienstverband is hierin leidend. In de week van 13 maart worden de uitnodigingen per e-mail verzonden aan de groep die als eerste in aanmerking komt. Deelname is volledig op vrijwillige basis. 

Wil je je eerder inschrijven voor de Health Check bij VitaSana dan nu gepland is vanwege medische redenen, neem dan even contact op met het #FitatLely team. Wij brengen je dan in contact met onze bedrijfsarts. Hij bespreekt jouw vraag met je en verwijst je eventueel (eerder) door naar VitaSana. 

Heb je nog vragen over de Health Check? Klik dan hier voor de FAQ, of stuur een email naar fit@lely.com. Wij denken graag met je mee! 

Health Check - Nathalie
Top