Introductie

Eigenlijk kun je er pas echt zijn voor klanten en collega’s als je zelf lekker in je vel zit. Als je ’s morgens vol energie je bed uit komt en met plezier je werk doet. Als je het gevoel hebt ‘future fit’ te zijn en ook ná een werkdag genoeg energie over hebt om dingen te doen waar je blij van wordt. Klinkt niet gek toch?

#FitatLely gaat je helpen!

Lely vindt aandacht voor gezondheid heel belangrijk. Daarom starten we in oktober met een FIT-check: het eerste initiatief uit het #FitatLely programma voor alle medewerkers met een Lely contract in Nederland. Een mooie gelegenheid om op jouw eigen manier en tempo te werken aan je eigen energie en gezondheid.

#FitatLely doe je voor jezelf. En voor een lekker leven - thuis en op je werk.

Lekker in je vel - met #FitatLely

Uitleg

De FIT-check bestaat uit twee onderdelen:

  • Een lijst met vragen over o.a. bewegen, voeding, slaap, humor, ontspanning, sociale contacten en je werkleven, die je inzicht geeft waar je al goed bezig bent en waar je aan kunnen werken om je beter in balans te voelen
  • Een fysieke test in een FIT-bus op jouw locatie die je informatie geeft over je lichamelijke gezondheid (bijvoorbeeld bloeddruk, hartslag, gezond gewicht, …).

De resultaten van de FIT-check bespreek je vervolgens in een persoonlijk gesprek van 30 minuten met een vitaliteitscoach, waarbij je tips en adviezen ontvangt over jouw persoonlijke situatie. Daarna kun je direct een start maken met jouw eigen FIT-plan. Je bepaalt helemaal zelf waar je aan wilt werken en wat je eerste stap is. Lely helpt je daarbij, met diverse initiatieven en activiteiten die passen bij jouw persoonlijke behoefte.

Goed om te weten:

  • De FIT-check wordt uitgevoerd door Mind&Health, een externe partij die samenwerkt met het bedrijf Adaptics.
  • De uitkomsten van de FIT-check zijn alleen voor jezelf; Lely ontvangt slechts een rapportage op organisatieniveau. Zo krijgen we inzicht in de kansen die er voor Lely zijn op het gebied van vitaliteit. De resultaten zijn anoniem en nooit te herleiden naar een individu.
  • Deelname is vrijwillig en je bepaalt zelf je doel. Elke stap, groot of klein, is al mooi.
  • Het onderzoek kan mogelijk ook gezondheidsrisico’s aan het licht brengen (bijvoorbeeld cholesterol en bloeddruk). Prettig om te weten dat je dan direct een advies voor verbetering of een doorverwijzing ontvangt.
  • De onderdelen van het #FitatLely programma vinden plaats tijdens werktijd en op je eigen locatie: Lely Campus en Weverskade in Maassluis of in Heerenveen.
  • De fysieke test in de FIT-bus kan alleen plaatsvinden als je de online vragenlijst hebt ingevuld.
  • Uiteraard volgen we bij afspraken de Corona-regels voor afstand en hygiëne. Via onderstaande knop kun je de maatregelen lezen die we getroffen hebben.

Meedoen

Ontvang een coole fit-gadget!

Om je te stimuleren en het belang van een goede gezondheid te benadrukken beloont Lely deelname aan het #FitatLely programma met een coole gadget: een Fitbit (een horloge dat je activiteit meet en helpt om je gezondheid te verbeteren), een blender van Nutribullet of een Philips Wake up light.

Fitbit.jpg
Nubribullet.jpg
WakeUpLight.jpg

Als je nog niet over de streep was, zal dit je zeker helpen! Op 14 oktober ontvangen jullie een persoonlijke uitnodiging over Lekkerder in je vel - met #FitatLely! Je geeft aan dat je mee wilt doen door via de link in de uitnodiging de online vragenlijsten in te vullen.

Werk je bij Operations, Warranty of de Technische Dienst? Geef je dan op bij jouw leidinggevende.

Voor meer informatie kun je terecht bij het #FitatLely team, te bereiken via fit@lely.com.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe het zit met je privacy, of wil je contact met ons opnemen? Klik dan op één van de knoppen hieronder. Check ook de veelgestelde vragen: hier vind je al veel extra informatie en antwoorden op veel vragen.

Social wall

Laat je eigen collega’s jou inspireren! Post ook jouw fitte actie op je social kanalen met de hashtag #fitatlely

Top